Netradiční a luxusní modelované dorty a recepty

Hiearchie článků

Pomazánky z tvarohu

Křenová pomazánka
1 měkký netučný tvaroh, tedy 250 g (já nejčastěji dělám z vaničkového tvarohu Tesco, který si kupuju ve velkém a část mrazím. Po pomalém rozmražení v lednici nebo při pokojové teplotě je jako čerstvý a dá se použít na vše)
2 pomazánková másla s příchutí křenu
asi 1 až 2 lžíce křenu - nejlépe strouhaného čerstvého, ale já dala sterilovaný, nějaký rakouský. Ale určitě lze použít Křeník
Pokud chcete mít pomazánku jemnější, přidejte trochu našlehané, ale neoslazené šlehačky
sůl
Všechno jen dobře promícháme a mažeme na veku nebo promazáváme slaný dort, obložíme šunkou, salámem, sýrem, zeleninou. Je to výborné, chuťově zajímavé, jemné i výrazné zároveň. Lze ji použít i k promazání studeného masového dortu ze sekané.

Masová pomazánka s tvarohem
1 velká konzerva krůtího nebo kuřecího masa ve vlastní šťávě (šla by jistě i vepřová konzerva, ale musí být opravdu dobrá)
250 g měkkého polotučného tvarohu
4 sterilované kyselé okurky
1 velká cibule
petrželka, pažitka nebo třeba i naťová cibulka
sůl a čerstvě mletý pepř
Konzervu otevřeme a maso vydlabeme vidličkou, aby se rozebralo na drobno, ale aby z něho nebyla kaše. Cibuli i okurky nakrájíme velice na drobno, přidáme do směsi. Přidáme drobně nasekané zelené bylinky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme vidličkou. Mažeme na pečivo, veku, chléb. Je to velmi dobré a po chuti tvarohu to vůbec není znát.

Nudličková pomazánka (Fotografie viz fotogalerie Link)
1 měkký netučný tvaroh (250 g, pozor - NE na pečení)
100 g másla nebo oblíbeného margarínu (já používám nejraději Heru)
1 malá mrkev
asi 10 cm nazelenalé části pórku
50 g tvrdého sýra v plátcích
50 g šunky v plátcích (nebo šunkového salámu, dietního salámu nebo i točeného slovenského)
1 kapie (a případně třeba i kousek syrového zelí a pažitka nebo petrželka, někdy i sterilovaná okurka)
sůl a mletý pepř
Nejprve si nakrájíme šunku, sýr a všechnu zeleninu na jemné nudličky. Lze to i nastrouhat na hrubém struhadle,ale já si vše raději nakrájím. Poté v míse promícháme s tvarohem, máslem a mírně přisolíme a opepříme. Mažeme v silnější vrstvě na chleba, pečivo i chlebíčky, ozdobíme třeba malými rajčátky a zbytky sýra či šunky.

Pomazánka Quatro
1 měkký netučný tvaroh (250 g a NE tvaroh na pečení. Fajnšmekři mohou místo tvarohu dát bílou Lučinu.)
150 g másla nebo oblíbeného margarínu
100 g salámu Gothaj vcelku (nebo slovenského točeného či dietního)
cca 100 g sterilovaných kyselých okurek
sůl, mletý pepř, trocha láku z okurek
Salám a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme tvaroh a máslo. Osolíme a opepříme. Mažeme na chleba, pečivo i veku. Ozdobíme snítkou petrželky.

Salámová pomazánka s tvarohem
500 g měkkého netučného tvarohu (NE na pečení)
125 g másla
300 g slovenského točeného salámu (nebo salámu Junior)
150 g tvrdého sýra Eidam (nebo třeba Ementál)
1 svazek naťové cibulky (nebo 1 cibuli)
sůl, pepř
Salám a sýr nastrouháme na hrubém struhadle, cibulku nasekáme na jemné proužky nebo na drobné kostičky. V míse promícháme s tvarohem a máslem a dochutíme solí a pepřem. Pomazánka je výborná na chleba i pečivo a také na obložené chlebíčky.

Vygenerované za: 0.15 sekund
4,235,718 návštěv