Poslední články
Navigace
Toplist
Hiearchie článků
Sladké drobnosti
Kokosové Bounty kuličky
Není to můj recept, ale vyzkoušela jsem ho a jsem z něho nadšená!
250 g kokosové moučky
1 plechovka zahuštěného slazeného mléka (např. Salko)
150 g moučkového cukru
čokoládová poleva
Kokos s cukrem a zahuštěným mlékem smícháme v hustší hmotu a tvarujeme kuličky. Dáme vychladit a potom máčíme v čokoládové polevě a znovu dáme vychladit. Je to jednoduchá vynikající pochouka a chutí opravdu hodně moc připomíná tyčinky Bounty.
Likérové kuličky - domácí bonboniéra g> fotografie najdete v Link
1 sáček piškotů (120g)
50 g másla
100 g mletých mandlí (lískových oříšků)
cca 150 ml Baileys (nebo vaječného, či třeba čokoládového likéru)
čokoládová poleva rozpuštěná se stoprocentním tukem
Piškoty a mandle umeleme (v jemné hmotě mohou zůstat i větší kousky), poté smícháme s máslem a likérem v husté těsto, ze kterého rukama tvoříme kuličky o velikosti cca 2 cm. Dáme na tácu vychladit do lednice, poté napichujeme na párátko a ponoříme do rozpuštěné čokoládové polevy. Pomocí druhého párátka sejmeme kuličku a vzniklý otvor buď zakápneme čokoládovou polevou nebo přelepíme nějakou cukrovou, čokoládovou či marcipánovou ozdůbkou. Vkládáme do malých papírových košíčků a opět necháme ztuhnout.
Není to můj recept, ale vyzkoušela jsem ho a jsem z něho nadšená!
250 g kokosové moučky
1 plechovka zahuštěného slazeného mléka (např. Salko)
150 g moučkového cukru
čokoládová poleva
Kokos s cukrem a zahuštěným mlékem smícháme v hustší hmotu a tvarujeme kuličky. Dáme vychladit a potom máčíme v čokoládové polevě a znovu dáme vychladit. Je to jednoduchá vynikající pochouka a chutí opravdu hodně moc připomíná tyčinky Bounty.
Likérové kuličky - domácí bonboniéra g> fotografie najdete v Link
1 sáček piškotů (120g)
50 g másla
100 g mletých mandlí (lískových oříšků)
cca 150 ml Baileys (nebo vaječného, či třeba čokoládového likéru)
čokoládová poleva rozpuštěná se stoprocentním tukem
Piškoty a mandle umeleme (v jemné hmotě mohou zůstat i větší kousky), poté smícháme s máslem a likérem v husté těsto, ze kterého rukama tvoříme kuličky o velikosti cca 2 cm. Dáme na tácu vychladit do lednice, poté napichujeme na párátko a ponoříme do rozpuštěné čokoládové polevy. Pomocí druhého párátka sejmeme kuličku a vzniklý otvor buď zakápneme čokoládovou polevou nebo přelepíme nějakou cukrovou, čokoládovou či marcipánovou ozdůbkou. Vkládáme do malých papírových košíčků a opět necháme ztuhnout.